Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση “Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες”, 12/10/2017, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ιστορίες επιχειρηματικών ευκαιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διηγηθούν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και όχι μόνο, νέοι επιχειρηματίες και start-uppers, με κεντρικό ομιλητή τον Αμερικανό Επιχειρηματία και Επενδυτή Mohamed Geraldez.

Η επιχειρηματική ευκαιρία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης. Ένας από τους πιο διαδεδομένους ορισμούς του επιχειρηματία, άλλωστε, μας λέει ότι «επιχειρηματίας είναι εκείνος που βλέπει μια ευκαιρία που δεν βλέπουν οι άλλοι και την αξιοποιεί...». Ποια είναι, όμως, η φύση της επιχειρηματικής ευκαιρίας; Υπάρχει ή δημιουργείται; Τι ρόλο παίζουν το περιβάλλον, η προσωπικότητα, το θεσμικό πλαίσιο και οι προηγούμενες εμπειρίες στην αναζήτησή ή τη δημιουργία των επιχειρηματικών ευκαιριών; Μπορεί ο καθένας μας να δει μια επιχειρηματική ευκαιρία και να την αξιοποιήσει; Πώς η ευκαιρία γίνεται επιχείρηση;
Έλα την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για να ακούσεις διαφορετικές ιστορίες επιχειρηματικών ευκαιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να συζητήσεις με νέους επιχειρηματίες και start-uppers. Ίσως μετά δεις ή δημιουργήσεις μια επιχειρηματική ευκαιρία εκεί που δεν υπήρχε πριν. Μην ξεχνάς μερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στην ιστορία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο Πανεπιστήμιο!
Την εκδήλωση με κεντρικό θέμα: Αναζητώντας Επιχειρηματικές Ευκαιρίες διοργανώνει το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Τον Mohamed Geraldez πλαισιώνουν οι Έλληνες Επιχειρηματίες και start-uppers: Έφη Καραγκούνη, MyGreekGames, Μάριος Σαλμανίδης, Συσκευαστική Πέλλας, Βαγγέλης Νομικός, Turnand, και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.