Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Τhe Dutch Factor - 10 Υποτροφίες Εκμάθησης Ολλανδικών


Η εταιρεία Grecruitment προτίθεται να χορηγήσει 10 υποτροφίες εκμάθησης Ολλανδικών σε τελειόφοιτους φοιτητές ή πρόσφατα αποφοίτους των παρακάτω σχολών: α) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Yπολογιστών, β) Τμήμα Φυσικής, κατεύθυνσης Ηλεκτρονικής & Η/Υ, γ) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με την Ολλανδική γλώσσα και κουλτούρα. Να εφοδιαστούν καταλλήλως ώστε να μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα μικρό small talk στα Ολλανδικά σε μια κατά τα άλλα αγγλική συνέντευξη με μελλοντικούς Ολλανδούς εργοδότες σε βιομηχανίες του κλάδου της Υψηλής Τεχνολογίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εξασφάλισης μιας περιζήτητης θέσης. Στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει κοινωνικές και επαγγελματικές ικανότητες για να ανταποκριθούν επιτυχώς σε μια επαγγελματική ευκαιρία στην Ολλανδία.
Διάρκεια/ Τόπος Υλοποίησης
Η υποτροφία περιλαμβάνει 6 μήνες εντατικά μαθήματα Ολλανδικών, με έμφαση στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε εργασιακούς χώρους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη υπό την καθοδήγηση Ολλανδού καθηγητή, από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών, Lord Byron.
Διαδικασία
10η Απριλίου εώς 15η Mαΐου 2013, θα κατατεθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά, στέλνοντας βιογραφικό σημείωμα (στα Αγγλικά) στο info@grecruitment.com με Θέμα “The Dutch Factor”.
Σε δεύτερη φάση, θα ζητηθούν περαιτέρω έγγραφα από τους επικρατέστερους υποψηφίους (αναλυτική βαθμολογία, πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών και συστατικές επιστολές)
Μέχρι τις 30 Μαίου 2013 θα ανακοινωθεί η προεπιλογή των επικρατέστερων 20 υποψηφίων από τους ειδικούς συμβούλους της εταιρίας μας
Οι 20 επικρατέστεροι υποψήφιοι θα λάβουν πρόσκληση για προσωπική συνέντευξη μέσα στον Ιούνιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η  τελική επιλογή των 10 υποτρόφων. Η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής θα υποστηριχτεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου/ μέσα Μαρτίου. 

Προφίλ υποψηφίων
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα παρακάτω προσόντα ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία από τις υποτροφίες:
  • Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή/και Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μηχανολόγου/Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή/και τελειόφοιτοι των παραπάνω
  • Επαρκή γνώση αγγλικών (επίπεδο C1 τουλάχιστον)
  • Υψηλό ενδιαφέρον και κίνητρο να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν την καριέρα τους σε εταιρεία Υψηλής Τεχνολογίας στην Ολλανδία
Τα κριτήρια επιλογής είναι:
  • Ο βαθμός πτυχίου για απόφοιτους και η αναλυτική βαθμολογία για τους τελειόφοιτους
  • Η απόδοση στη συνέντευξη πριν την τελική προεπιλογή
Συνοπτικό Πρόγραμμα
  • Απρίλιος/Μάιος2013 - Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή το πρόγραμμα ηλεκτρονικά, στέλνοντας βιογραφικό σημείωμα στο info@grecruitment.com με Θέμα “TheDutch Factor”. 
  • Μάιος 2013- Προεπιλογή των 20 επικρατέστερων υποψηφίων.
  • Ιούνιος2013 - Διεξαγωγή Συνεντεύξεων με σκοπό την ανάδειξη των 10 υποτρόφων.
  • Τέλη Αυγούστου 2013 - Έναρξη εντατικών μαθημάτων Ολλανδικών (σύνολο120 ωρών).
  • Τα μαθήματα θα γίνονται σε 5 ώρες εβδομαδιαίως μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο των ωρών θα κατανεμηθεί στο 1ο τρίμηνο του 2014 σε συνεννόηση με τον Ολλανδό καθηγητή, του ΚΞΓ Lord Byron, σύμφωνα με τυχόν ακαδημαϊκές υποχρεώσεις των υποτρόφων.
Διευκρινίσεις
Μετά την ολοκλήρωση της υποτροφίας, οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να συστηθούν μέσω του γραφείου μας σε εταιρίες Υψηλής Τεχνολογίας, με αυξημένες πιθανότητες πρόσληψης μέσα στο επόμενο 3μηνο. Παρόλα αυτά, η εταιρία μας δε διασφαλίζει την πρόσληψη του υποτρόφου από εταιρία/πελάτη μας.
Η μοναδική υποχρέωση των επιλεχθέντων υποτρόφων είναι να ολοκληρώσουν ολόκληρο το 6μηνο πρόγραμμα της υποτροφίας.
Τα μαθήματα της γλώσσας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, οπότε είναι απαραίτητο οι υπότροφοι είτε να διαμένουν στη Θεσσαλονίκη ή στην ευρύτερη περιοχή της ή ακόμα σε κοντινή τοποθεσία, ώστε σε κάθε περίπτωση, να είναι σε θέση να παρίστανται ανελλιπώς στα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στα Κεντρικά του ΚΞΓ Lord Byron.

Πληροφορίες: http://www.grecruitment.com